СУ "Васил Левски"
град Долни чифлик

19 февруари

 

Дните, посветени на Васил Левски, започнаха с изложба посветена на Апостола на свободата. Рисунките са дело на ученици от СУ „Васил Левски“ и са подредени от г-жа Нели Делчева.

На 14 и 15 февруари се състоя състезание по Лъвски скок. Спортната надпревара е част от инициативите, посветени на 151-та годишнина от гибелта на Апостола. В спортното състезание се включиха 48 ученици от I до XII клас, 12, от които завоюваха първите места. Състезателната част бе изключително оспорвана. Грамоти с лика на Васил Левски получиха всички участници в състезанието.

Специални гости на събитието бяха г-жа Красимира Анастасова - кмет на община Долни чифлик, г-жа Станка Тодорова - зам.-кмет по хуманитарните дейности, г-н Илия Илиев -  началник отдел - „Образование, култура, спорт, социални дейности и здравеопазване”, г-н Траян Томов – председател на Комисия по образование и вероизповедания към Общински съвет – гр. Долни чифлик и г-жа Николинка Илиева - председател на Комисия по туризъм, транспорт и съобщения. За да поздравят всички ученици, учители и гости, слово произнесоха г-жа Красимира Анастасова – кмет на община Долни чифлик и г-жа Дияна Янева – зам.-директор на СУ „Васил Левски“.

Ученици от училището изпълниха песен за Апостола и рецитал, за да поздравят всички гости.

С минута мълчание, венци и цветя учители, ученици и гости изразиха своята почит и признателност към българина завещал ни безпределната си любов към Отечеството.

 

ГАЛЕРИЯ>>>